Specialist in jong gebruikt
BOVAG garantie
Lease & financiering mogelijk
Scherpe onderhoudstarieven
Afspraak is afspraak

Maak direct een afspraak

WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN

Wie het autorijden helemaal privé moet betalen, ervaart direct wat autorijden kost. Die kosten zijn vaak te drukken door goed en regelmatig onderhoud en door de keuze voor een onafhankelijk garagebedrijf, die heeft namelijk geen dure merkgebonden verplichtingen zoals een super mooie showroom. Begrijp ons goed, we vinden een mooie showroom óók prachtig maar wij hebben hem niet nodig. En dat vindt u terug in onze tarieven.

 Ook gaan we anders om met de prijzen van onderdelen. Minder betalen voor goed onderhoud helpt u goed op weg. Het is zo logisch als het klinkt.

PUNTEN OM TE OVERDENKEN

  • Regelmatig onderhoud voorkomt hoge reparatiekosten
  • Winterbanden tijdens de winter verkorten uw remweg aanzienlijk
  • Een kleine schade aan een ruit is eenvoudig te verhelpen
  • Gebruik de airco minimaal één keer per maand

Onze Werkplaatsdiensten

APK

APK (algemene periodieke keuring) is wettelijk verplicht. Wij keuren ook diesels, campers, oldtimers en hoge bussen. De apk- keuring is gratis bij een grote onderhoudsbeurt.

Grote onderhoudsbeurt

Een grote onderhoudsbeurt is meer dan alleen het vervangen van onderdelen, die volgens kilometrage of tijdsintervallen aan vervanging toe zijn. Uw auto wordt geheel gecontroleerd om hem in goede conditie te brengen en ook te houden. Wij adviseren u hierin en u beslist.

Schade herstel of kapotte ruit

Bij schade bepaalt ú waar of door wie die schade hersteld wordt. U hoeft zich niets aan te trekken van mogelijk deals die verzekeraars hebben gesloten met schadebedrijven. Als u wilt dat reparatie door of via ons wordt geregeld kost het u geen cent meer. Natuurlijk onder volledige Focwa-garantie. De verzekering keert uit, u behoudt het initiatief. Wij regelen alles. We doen meteen technisch onderhoud als dit gewenst is.  Dat is vaak nodig bij redelijk forse schades.

Airconditioning

Een airco houdt de conditie van de lucht in de gaten. Het regelt én koelt het interieur van de auto door middel van bediening op het dashboard. Een automatisch airco-systeem kan zelf de temperatuur in het interieur regelen. Een handmatige airco koelt alleen als u zelf iets instelt.
Een airco-systeem werkt d.m.v. het samenpersen en weer laten verdampen van koelmiddel. Daarbij wordt vocht aan de interieurlucht onttrokken. 
Gebruik de airco minimaal één keer per maand. Maakt u zich geen zorgen, als er damp uit de ventilatie-openingen komt. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door de snelle afkoeling van lucht. Verwijder ’s winters vóór de koude start eerst alle sneeuw en ijs van de luchtinlaat. Alleen dan kan je airco goed functioneren. In verband met mogelijke aantasting van het milieu door lekkage van koelmiddel mogen eventuele reparaties alleen worden uitgevoerd door een bevoegd autobedrijf.
 De kosten voor het controleren en afvullen van uw airconditioning bedragen €75,-  incl. btw. 

Kleine onderhoudsbeurt

De kleine beurt is een standaard periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 20.000 km of 1 jaar, afhankelijk van wat het eerst bereikt wordt. Bij een kleine beurt worden 45 essentiële punten gecontroleerd. Van de carrosserie en remmen tot de schokdempers en de uitlaat.
Een grote beurt is eigenlijk een uitbreiding van de ‘kleine’ onderhoudsbeurt met extra werkzaamheden. Een vaste omschrijving van de grote beurt bestaat er niet want dat is per merk, model en type auto verschillend. Zo schrijft de ene fabrikant voor, dat naast het standaard onderhoud bij 60.000 km ook de bougies en het luchtfilter vervangen moeten worden en de andere fabrikant dat na 80.000 km de remvloeistof en koelvloeistof ververst dienen te worden.

Winterbanden

De herfst is het seizoen waarin hevige regenbuien en vallende bladeren zorgen voor natte en gevaarlijke wegen. De belangrijkste oorzaak van auto-ongevallen tijdens de winter is de slechte voorbereiding op de typische weersomstandigheden in het najaar.

Dankzij nieuwe technologieën en grondstoffen zijn winterbanden niet alleen uitermate geschikt voor gebruik tijdens winterse omstandigheden, zoals de reis naar de wintersportgebieden, maar vooral ook in het klimaat van de Benelux. Een belangrijk pluspunt is immers niet alleen de sterk verbeterde prestaties tijdens nat weer, maar vooral ook de betere rij-eigenschappen en toegenomen veiligheid bij lagere temperaturen. Daarnaast zorgt de verminderde kans op autoschade en verlies van no-claim voor een aanzienlijke kostenbesparing. Uiteraard is de kans op persoonlijk letsel ook minder en gaan uw zomerbanden op deze manier tweemaal zo lang mee.

De nieuwe generatie winterbanden is net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden en ook de duurzaamheid ligt op hetzelfde niveau. Winterbanden zijn – ook in de Benelux – geen overbodige luxe. Winterbanden zijn gemaakt voor de weersomstandigheden tijdens het rijden in de herfst- en wintermaanden: lagere temperaturen, veel neerslag.

Banden

Een autoband is voor de meeste mensen rond en zwart en een noodzakelijk iets om onder de auto te hebben. Maar, een band is veel meer. De banden van uw auto spelen een cruciale rol bij uw eigen veiligheid en die van anderen. Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden een vereiste. De band vormt immers het enige contact met het wegdek. U moet hier dus te allen tijde op kunnen vertrouwen. Personenwagenbanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is dankzij de toepassing van nieuwe technologieën en innovatieve productiemethoden de afgelopen decennia sterk gestegen.

Onderdelen

Elk autobedrijf verdient aan de verkoop van onderdelen. Maar waarom zou u meer betalen dan nodig is? Als we kunnen kiezen tussen merkonderdelen of gelijkwaardige kwaliteit voor minder geld, doen we dat. Tenzij u anders beslist, of als de garantievoorwaarden anders voorschrijven.

Dat is trouwens steeds minder vaak het geval. Logisch, geen enkele klant heeft immers belang bij torenhoge onderhoudskosten. Als je maar onderdelen gebruikt die voldoen aan de juiste kwalificaties. Het bepaalt mede ons eigen hoge kwaliteitsniveau.

Leenauto

Eigenlijk moet een auto altijd gereed staan. Starten, rijden. Om die zekerheid te krijgen is goed onderhoud nodig. Voor iedereen geldt dat hij of zij de auto weleens een dagje moet missen. Voor groot onderhoud of een reparatie. In overleg regelen we een leen- of huurauto voor u. Particulieren die dichtbij wonen vinden vaak een fiets al voldoende. Dus die hebben we ook.

Ook als uw eigen auto even niet beschikbaar is, houden we u graag mobiel.

Statistieken om trots op te zijn

1214

Grote onderhoudsbeurten

1435

APK keuringen

687

Banden wissels

Contact 026 361 0924
Open chat
1
Hoi! Kunnen we je helpen?